19 november 2009

Uppföljning, Halloween

Härligt att se lite okynnesinlägg ibland oxå! Ska bli bättre på det så småningom.
Just nu är jag hemma. Det är första gången jag varit hemma på två veckor. Den senaste tiden har jag mest hängt i biblioteket där jag deltagit i grupparbeten och pluggat inför sluttentor. Detta är väl oxå en av anledningarna till att det inte blivit så mycket skrivande på bloggen den sista tiden.


För att följa upp mitt senaste inlägg så är det väl bäst att jag berättar lite om hur Halloween var här borta. Det är som bekant härifrån den ursprungliga traditionen kommer, som vi i Sverige försökt anamma, i stället för att göra något värdefullt av vår egen allhelgonahelg.
- Men egentligen är det en Keltisk rit som flugit Atlanten tillsammans med utvandrarna.

Helgen till ära hade jag och ett gäng vänner införskaffat pumpor som vi karvade ut silhuetter i.
Dessa dekorativa lyktor prydde min entré. Nu är dom passé, pumpa-puré.

Gissa vilken som är min?

Precis som överallt annars i hela världen är denna "högtid" en orsak att dricka extra mycket alkohol och klä sig i utmanande kläder. I alla fall om man är tjej. Killar kommer undan med att klä ut sig till monster å annat läskigt, även dom rund under foten. Jag har nog aldrig sett så många flygvärdinnor, sjuksköterskor och strippor med skott/skärskador som denna helg. Själv tyckte jag att en joker-outfit kunde passa mig.

På självaste Halloweendagen, den 31:a oktober, efter skymningen, fick vi besök av söta små monster och prinsessor. Eller kalla dom kanske tiggarungar för det var just vad dom var. Vi var dock väl förberedda på deras ankomst och hade bunkrat upp med rikliga mängder godis. - Man vill ju inte bli tricked.

Nu ska jag iväg och säga hejdå till mina Ungrare. Dom åker tillbaks till Budapest, så vi ses inte på ett tag. Det blir först middag med övriga gänget å så ska vi fira att tentorna är över på Ricks Roadhouse. Som en liten parentes vill jag bara visa den här försändelsen jag hittade på en av de flyttkartonger som kom till Ungerns lägenhet. Det är tydligen inte vem som helst som kommer att ta över deras lägenhet nu när dom drar...

10 kommentarer:

  1. haha.. men fan va coolt!

    Om jag får gissa så är det din pumpa som är den till vänster på den nedre bilder. Sjukt snygga iaf. :)

    Gött att höra från dig!

    SvaraRadera
  2. Om jag får leka Sherlock Holmes här och gissa pumpa.. Så skulle jag tippa att kissekatten e johans verk. Pumporna ska ju vara läskiga och jag vet inget johan ogillar mer än just katter. japp Katten it is!

    SvaraRadera
  3. PS. Hälsa Jackie Chan att han är gammal... och svag. DS

    SvaraRadera
  4. HAHA. bra gissat med katten, men andreas satte spiken på iet. Jackie Chan hälsar tillbaks: "what a´h is it good for?..." Vet inte hur det ska tolkas, men jag antar att bollen ligger hos dig nu...

    SvaraRadera
  5. HAHA och jag kontrar väll med "Absolutely nothing..."

    SvaraRadera
  6. haha.. Ja, Jackie får nog ta å youtube:a några getto-workout klipp så han hittar rillbaka till motivationen. Han vill väll inte böi en Aarnold...:P

    SvaraRadera
  7. nää-.. tror inte jackie skulle göra nån bra politisk skillnad ändå. Han får hålla sig till det hav vet bäst.

    SvaraRadera
  8. dansbandskampen möter idol? bara det inte är i amerika, vi vet ju hur svårt jackie har för det engelska språket...

    SvaraRadera