8 december 2009

Vad kan vi lära av restaurangesvängen?

träffade en polare från
Tussilagostigen TrialSpot!



Igår träffade jag men absolut älsta vän från gatan där hemma.
Vi hörs inte så ofta nu mera, men vi har verkligen hängt ihop genom åren.
Allt från vaggan, vidare till Sandlådan, byggde Strömsunds utan tvekan strösta koja, utslagan tänder efter bobrace, första cykeln, första blåögat innan skolfotot i 5:an efter en fight i klassrummet, efter att kanske ha rykt ihop ungefär en miljon gånger tidigare och många många gånger efteråt, hittade pappa lennars spritskåp efter en pingismatch, skruvade söner samtliga cyklar i smyg runt om i kvarteret när vi skulle starta cykelmek, Ringde Kristan Falk å hörde om vi skulle cykla lite, hängde på låset varje lördag på mickes cykelaffär, tyckte det var astöntigt med stänkskärmar och stöd på våra förstora mountainbikes, Startade Föreningen Strömsunds Cykel Trial klubb (så vi kunde få inomhus lokal av komunen) gjorde vår första cykeluppvisning på Strömsunds Hembygdsgård -97 – slog ut några fler tänder, Grävde upp ett helt nyplanerat grönområde en natt för att bygga ”dirt bana”, var med i panelen för ett actionsport program, hamnade i sportspegeln, på löpsedel, tävlade i SM och EM, ..den där barqardi flaskan, krockat med pappa lennarts Subari, gjorde 30 shower sommaren 2005 och mycket mycket mer.
Ja, vi har hängt ihop en del.

Men sedan några år så har ”Eddie” tagit på sig kokhatten och gjort en jäkla resa inom matlagningen. Jobbar med de bästa på krogar runt om i värden och landade till i Sthlm för att kocka för nobelmiddan som är på Torsdag.

Så vi tog å hängde lite på stan igår. Så det var nice!

Just nu sitter jag här på Dansbands-redaktionen och går igenom besökarlistor och alla delar av vårt land besökare kommer ifrån. Spännande att se.

Så kom vi in på detta med restauranger, och deras stjärnsystem.

Man kan tydligen bedöma bra restauranger med, 1 – 2 eller 3 Stjärnor.

1: Bra servis

2: värt en omväg

3: Endast restaurang besöket är värt en längre resa

Yes. Okey.

Då tänkte ja. Och detta Johan, e ju lite din påse. Detta borde man kunna plocka med sig i den Event svängen (och upplevelseproduktioner i övrigt), men väljer nu event som konkret exempel, då jag är inne på nu. Vi tänker oss följande:

”Blablabla-showen i Ragunda.”

Är den:

1: mm.. underhållande – jag skrattade lite å det var bra kaffe i fiket.

2: nä, plockade med mig grannen tog bilen en timma och ”tittade förbi” för det verkade coolt.

3 Herr och Frun Andersson beställde biljetter i maj, bokat flybiljett till Helsingborg, valt hotelrum med omsorg, köpt ny kavaj för kvällen till ära, och nu skall vi äntligen få se föreställningen.


Ja, slänger ut det låt så här. Kan det vara nått??





12 kommentarer:

  1. Spelar ingen roll om ens Jesus skulle dyka upp å tugga lite å köra en föreläsning i RAGUNDA. de funkar inte. Hade aldrig farit dit :)

    SvaraRadera
  2. HAHA!!
    Så du menar alltså att det måste vara en Jävligt (!!) tight show för att du skall skippa en bärskväll med gänget för att plocka med dig morsan till Ragunda en fredgskväll?? ;)

    Anser med detta att min teori håller.. ;)

    SvaraRadera
  3. ps.. men om vi flyttar skiten till Stugun då??

    SvaraRadera
  4. Haha. som sagt JÄVLIGT tight.
    hmm stugun ja där skulle nog jesus kunna köra halvfulla hus iaf.. större potential..

    SvaraRadera
  5. Det hela med tre poängsskalan du nämner är den guide och defintion Michelin använder för att gradera restauranger runt om i världen. Jag har tittat närmare på den och anledningen till att just betyg nr tre defineras som den gör är på grund av detta:
    Michelin tillverkar bildäck, med hjälp av dem kan man åka långt och upptäcka saker. Michelin började då merförsälja vägkartor. För att kunna hitta intressanta resmål längs med vägen började de secialisera sig på att hitta exklusiva restauranger runtom i världen. De utvecklade denna betygsskala och har kontinuerligt anonyma tester av de olika restaurangernas utbud. Denan poängskala har blivit ett av de mest eftertraktade inom restaurangbranschen och är definitivt intressant för oss inom upplevelseträsket. Jag är glad att detta fångade ditt intresse då vi alltid vill utvecklas inom vår nisch.

    SvaraRadera
  6. ahh.. å fan!

    Ja, men jag tycker faktiskt att denna betygskala e rätt cool. För om det blir som i fall 3 där gubben å kärringen Andersson packat väskan för att speciellt besöka produktionen så är det så bass bra. Är det inte värt en speciell resa så klarar det inte upp till kreteriet.

    dock vill jag slänga in att för att det skall gå hela vägen i mål så måste produktionen eller upplevelsen eller vad vi skall kalla det, leva upp till förväntingarna. Annars faller det platt.

    Fan Johan att du inte e här till våren, annars skulle vi kunna göra c-arbete om sånna här mätbara grejer. Hitta mätbara värden, stolpa upp dem, leva upp till den, och göra ett värdsrekordsförsök i värdens bästa upplevelse, ja, då får nog till och med Jesus snäppa upp sin show - för det VORE FETT!!! ;)

    SvaraRadera
  7. åsså kör vi den i Ragunda förståss.. ;)

    SvaraRadera
  8. ja jag vet, ,det är ju helt bakochfram att man inte kan få slutföra sina studier nångång! hahah. Inte trodde du väl för tre år sedan att du skulle gå igång på mätbra saker och statistik? Den här universitetsvärlden öpnar upp helt nya ögon för en! I LIKE!

    Ragunda is the destination!

    SvaraRadera
  9. Hahah.!! Ja, fan du, vad har hänt. Helt sjukt vilka torra intressen man har, som man sitter å funderar på när man e less på pendeln. Organisationsformer, kreativa styrningar - filosofiska tankar om vad företag egentligen är osv, osv.. och hur i helvete man skall göra för att lyckas genomföra alla feta prylar som man funderar på.. Adermalm - skall vi börja med baren i Bahamas - krikar - vi kan ju sy ihop nån storry om dig, så kan du ju bara häga på å glida runt där.. Vore ju så nice!

    SvaraRadera
  10. Jamen alla tiders. Vi tillämpar varenda storytellingkoncept som finns för att få till den rätta skruven på den här. Intressanta fakta är att Bahamas är en av de första destinationerna för dom gamla ohederliga Piraterna! Dessvärrre finns det inte enenda bar i Nassau (huvudstaden) som gör anspråk på denna historia. Skitenkelt koncept. Vi vet ju alla hur en piratbar ser ut! (Nästa kårtema kanske?)

    SvaraRadera
  11. Johan - vi kör!!

    KOm på det igår, att ett mål i sin kariär kan ju vara att bli erkänd som den som hittade modelen för den perfekta upplevelsen. Vi börjar med piretbaren!

    Jag e fet på!!

    SvaraRadera